Arensin keittiöitä katsomassa Tartossa

Tämä itsenäisyyspäivä käytetty tällä kertaa keittiön suunnitteluun ja poikettu Tartossa ensin Expert Köögid -liikkeessä (Arens keittiöiden jälleenmyyjä), ja sitten vielä Arens -keittiöiden omassa myyntisalongissa Fortuunakadulla (ihan bussiaseman kohdalla, mutta toisella puolen jokea).

Keittiön suunnittelu meillä alkoi Vantaan Tammiston Puustellista. Käytiin siellä vaimon kanssa kaksikin kertaa, ja istuttiin keittiösuunnitelmien ääressä yhteensä 2 x 1,5h eli 3 tuntia ja omasta mielestäni aika hyvä lopputulos saatiin aikaiseksi. Ei kuitenkaan saatu 3D-kuvia mukaan (ne saa mukaansa vasta sitten kun on nimi Puustellin ostosopimuksessa). Hyvin kuitenkin Puustellin Henri Lumino osasi sekä suunnitella, yhdistellä värejä, myydä ja kuunnella asiakasta. Ja tarjouskin oli hyvä, myös hinnaltaan. Saa nyt nähdä miten Puustellin tässä kisassa käy, kun ajattelin kysellä tarjouksia vielä muualtakin. Tänään siis vuorossa Expert Köögid Tartossa, jonne olin jo sopinut etukäteen tapaamisajan Marina Lehikselle, joka nyt sitten myöskin alkaa meille keittiötä suunnittelemaan. Ja toisin kuin Puustellissa – hän lupasi laittaa 3D-kuvat ja tarjouksen sähköpostiin heti kun on saanut omat suunnitelmansa valmiiksi. Mutta kovin suurta kiirettä tässä ei nyt vielä ole. Keittiö tarvitaan oikeasti vasta ensi syksynä.

Keittiön suunnittelu kannattaa kuitenkin aloittaa hyvissä ajoin. Se kävi ilmi tänään, kun tuli puheeksi, että missä kohtaa meillä menee kaikki sähköt ja putket ja asettaako ne jotain reunaehtoja suunnittelulle. No eivät onneksi aseta. Eli keittiön voi suunnitella ihan vapaasti, kunhan se vaan mahtuu niihin päämittoihin, jotka keittiössä tulee olemaan. Mutta koska tilaa ei ole vielä rakennettu, niin se voidaan rakentaa sen mukaan mitä tarvis on, ja sähköt ja putket voidaan vetää juuri sille kohtaa mihin keittiösuunnittelija ne haluaa. Ja sama idea meillä on kylppärissäkin. Sinne on poreallas ostettuna jo nyt. Ja hanat, lattiaviemärit, sähköt yms. laitetaan sitten juuri sen mukaan, että ne osuvat oikeisiin kohtiin altaassa. Itse asiassa koko kylppärin mitoituksessa otettiin se huomioon, että sinne tietyn tyyppinen allas on tulossa.

Mutta nyt takaisin näihin keittiöjuttuihin…

Tuntuu, että maailma on välillä yllättävänkin pieni. Tänään kerroin, että meillä on jo olemassa valmis tarjous Puustellista, ja nyt olisi mukava saada jokin sellainen lähes saman sisältöinen tarjous, jotta niitä voidaan sitten verrata. Tähän suunnittelija-myyjä Marina Lehis vastasi, että hän tuntee sen Puustellin keittiön oikein hyvin, ja firmakin on tuttu, koska hän oli joskus aikaisemmin töissä Puustellin Tallinnan liikkeessä. En muuten tiennytkään ennen kuin vasta nyt, että Puustelilla on kauppa myös Tallinnassa, ja siellähän se näyttää Googlen mukaan olevan Pärnun maantien varressa. Joten nyt sitten melko satunnaisesti valitun Arens -jälleenmyyjän suunnittelija pääsi heti kertomaan muutamia yksityiskohtia, jotka hänen mielestään Arensin keittiössä ovat paremmat kuin Puustellin keittiössä. Eli tämähän meneekin nyt mielenkiintoiseksi, ja tästä voi tulla vielä tiukka kisa. Kun ei se Puustellista jo nyt saatu tarjous mikään huono ollut sekään. Katsotaan nyt vielä, että miten hinnat suhtautuvat toinen toisiinsa. Ja kyllä ajattelin vielä kysyä kolmannenkin tarjouksen eräältä yhden miehen yrittäjältä Viron Võrusta.

Mutta tässä nyt kuvia Expert köögid -liikkeestä Tarton Jõe keskuksesta ja Arensin omasta myyntisalongista:


Myös TV:n saa integroituna keittiön kalusteisiin. Expert Köögid Tartto.


Mallikeittiö Expert köögid -liikkeessä. Vähän sellaisissa värisävyissä, mitä on itsekin etsitty eli tummat alakaapit ja vaaleat yläkaapit.


Jõe keskuksen piha 6.12.2012. Saman verran lunta mitä Vantaallakin on.


Arens keittiöiden oma myyntisalonki Tarton ”Fortuuna” -kadulla.


Yksityiskohta Arensin keittiön kaapista. LED-valo on johdettu lasihyllyn sisään takareunan kautta. LED-valoja on saatavilla eri väreissä.


Työtason pinnat Arens -keittiöiden myyntisalongissa.


Vaalean sävyinen keittiö Arens -keittiöiden myyntisalongissa.

171 vastausta artikkeliin ”Arensin keittiöitä katsomassa Tartossa

 1. I simply want to mention I am all new to weblog and truly enjoyed your website. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You amazingly come with impressive writings. Thanks for sharing your blog site.

 2. I’m writing to make you understand what a fine encounter my friend’s child experienced browsing your blog. She even learned a lot of issues, which included how it is like to have an awesome coaching mood to let other individuals without problems grasp chosen advanced subject areas. You undoubtedly did more than our expectations. I appreciate you for churning out the useful, dependable, edifying as well as easy thoughts on that topic to Evelyn.

 3. you are in point of fact a good webmaster. The web site loading velocity is amazing. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you’ve done a fantastic process on this subject!

 4. I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 5. Hey there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they will be benefited from this site.

 6. Very interesting details you have mentioned , appreciate it for posting . ”Oh, what a tangled web we weave, When first we practice to deceive” by Sir Walter Scott.

 7. It is really a nice and useful piece of information. I’m satisfied that you just shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 8. I am just commenting to let you know what a magnificent experience my wife’s daughter undergone using the blog. She discovered many details, with the inclusion of what it is like to have an incredible teaching style to make others effortlessly grasp various very confusing topics. You undoubtedly surpassed readers’ desires. Many thanks for rendering those useful, trusted, revealing and cool tips about that topic to Julie.

 9. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return.

 10. Hey, you used to write wonderful, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your tremendous writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

 11. JEP. Keittiön tarkemmasta suunnittelusta (ja kph:n) tässä on nyt kuitenkin lähdetty alkuun. Ne on jollain tavalla keskeisimmät paikat. Tosin eteinenkin on aika tärkeä. Jotenkin tuntuu, että eteinen, kodinhoitohuone ja makuuhuoneet saadaan suunniteltua aika nopeastikin. Sitten kun niille mielenkiintoa taas riittää, nyt fokuksessa on ensin tai tässä vaiheessa tuo keittiö…;)

 12. Tarvitset kaapistoja myös ainakin kodinhoitohuoneeseen, eteiseen ja makuuhuoneisiin. Niitä toimittavat samat yritykset kuin keittiöitäkin. Kannattaa kysyä tarjousta kokonaisuudesta, niin saat varmasti hinnat kaikille tarvitsemillesi kalusteille paremmin kohdalleen kuin pilkkomalla hankinnat useille toimittajille / eri tilauskerroille.
  Toimittajaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös heidän toimitusvalmiuksiinsa / -aikoihin. Kaapistot pitäisi saada rakennuspaikalle jokseenkin juuri silloin kun niitä tarvitaan. Muutoin niitä joutuu mahdollisesti säilyttämään jossakin säältä suojassa odottamassa asennusaikaa tai sitten myöhästyessä hidastamaan töiden etenemistä.

Kommentointi on suljettu.