Biltemasta portti puutarhaan

Löysin Biltemasta puutarhan portin, joka mitoiltaan ja hinnaltaan (se maksoi 95€) oli niin sopiva, että piti ostaa se pois. Aiemmin olin ajatellut rakentaa portin rima-aidoista jäävillä ylijäämärimoilla. Mutta käyhän tämä näinkin, ja portti on itse asiassa hyvä laittaa ennen laatoitustöitä, niin kuopankaivaminen kävi helposti ja ilman pihakivityksen purkamista.

Teen portin asennustyön kahdessa osassa, ensin valoin itse portin tolpan, ja päivä-pari sen jälkeen valan vastatolpan – niin että se tulee sopivalle tasolle lukon kielen suhteen, ja niin että sen saa sitten siinä vaiheessa muuta porttia vasten hyvin tuettua, niin tukee sekin sitten vatupassiin.

Tässä vaiheessa mennään nyt portin suhteen:

Portin puoleinen jalka valettu betoniin ja portti tuettuna. Portti oli helppo tukea kukkapenkin reunuksiin. Alla syrjällään olevat 6 tuuman pattingit antavat oikeaa korkeutta niin, että sitten kun tässä kohtaa on pihalaatat, niin portin alle jää vielä tyhjää tilaa noin 10 cm. Vasen tolppa valetaan sitten kun oikea on jo kunnolla kiinni ja vasemmat voi silloin tukea muuhun porttiin kiinni, ja täsmälleen oikealle kohdalleen.

Portin puoleinen jalka valettu betoniin ja portti tuettuna. Portti oli helppo tukea kukkapenkin reunuksiin. Alla syrjällään olevat 6 tuuman pattingit antavat oikeaa korkeutta niin, että sitten kun tässä kohtaa on pihalaatat, niin portin alle jää vielä tyhjää tilaa noin 10 cm. Vasen tolppa valetaan sitten kun oikea on jo kunnolla kiinni ja vasemmat voi silloin tukea muuhun porttiin kiinni, ja täsmälleen oikealle kohdalleen. Silloin kokonaisuudesta pitäisi tulla toimiva peli.

Tässä vielä aikaisemmat työvaiheet, että miten yllä olevaan tilanteeseen on päästy:

Bilteman portissa on hyvä säätövara. Jos maaperä elää, porttia voi kahdella ruuvilla siirtää sivusuunnassa - tai jompaa kumpaa ruuvia käyttäen voi myös pikkuisen kallistaa porttia tarvittaessa.

Bilteman portissa on hyvä säätövara. Jos maaperä elää, porttia voi kahdella ruuvilla siirtää sivusuunnassa – tai jompaa kumpaa ruuvia käyttäen voi myös pikkuisen kallistaa porttia tarvittaessa.

Vanha maalipurkki kaivettu maahan odottamaan valua ja portin tolppaa sisäänsä. Kuvan yläkulmassa näkyvässä sadevesiputkessa menee Easy Connect johto kukkapenkistä toiseen - eli sillä on reilun kokoinen putki suojanaan. Näin tuli samalla hyödynnettyä rakentamisesta ylijääneitä putken pätkiä.

Vanha maalipurkki kaivettu maahan odottamaan valua ja portin tolppaa sisäänsä. Kuvan yläkulmassa näkyvässä sadevesiputkessa menee Easy Connect johto kukkapenkistä toiseen – eli sillä on reilun kokoinen putki suojanaan. Näin tuli samalla hyödynnettyä rakentamisesta ylijääneitä putken pätkiä.

Tämän kertaisessa "maaperätutkimuksessa" hiekkaa riitti niin syvälle mitä lapiolla pääsi. Tontilla oli siis jo aiemmin toinen talo, ja tontille on tuotu savimaan päälle aikoinaan noin metrin paksuudelta soraa, ja itse ollaan tietysti tuotu vielä sepeliä yms. siihen sitten lisäksi. Tällä kertaa ei löytynyt luistimia eikä muutakaan "ylimääräistä".

Tämän kertaisessa ”maaperätutkimuksessa” hiekkaa riitti niin syvälle mitä lapiolla pääsi. Tontilla oli siis jo aiemmin toinen talo, ja tontille on tuotu savimaan päälle aikoinaan noin metrin paksuudelta soraa, ja itse ollaan tietysti tuotu vielä sepeliä yms. siihen sitten lisäksi. Tällä kertaa ei löytynyt luistimia eikä muutakaan ”ylimääräistä”.

Matti hoiteli betonimyllyn ja auttoi portin paikoilleen nostamisessa - ei sitä olisi yksi oikein märkään betoniin ja vatupassiin helposti saanutkaan, se painaakin jo jonkin verran.

Matti hoiteli betonimyllyn ja auttoi portin paikoilleen nostamisessa – ei sitä olisi yksi oikein märkään betoniin ja vatupassiin helposti saanutkaan, se painaakin jo jonkin verran.

Sitten vaan kasa kiviä pohjalle, ja betonia päälle, ja ämpärin pohja läntättiin sitten siihen märkään betoniin, jota tuli vähän maaliämpärin ympärillekin.

Sitten vaan kasa kiviä pohjalle, ja betonia päälle, ja ämpärin pohja läntättiin sitten siihen märkään betoniin, jota tuli vähän maaliämpärin ympärillekin.

Kuuden tuuman pattingin pätkät antaa osviittaa siitä, mille korkeudelle portin alalaita tulee. Ensin pihakivet ottavat noin 5 cm tilaa, sen jälkeen jää portin alle vielä 10 cm vapaata tilaa. Ei sitten talvellakaan lumi ja jää ota ihan heti kiinni.

Kuuden tuuman pattingin pätkät antaa osviittaa siitä, mille korkeudelle portin alalaita tulee. Ensin pihakivet ottavat noin 5 cm tilaa, sen jälkeen jää portin alle vielä 10 cm vapaata tilaa. Ei sitten talvellakaan lumi ja jää ota ihan heti kiinni.

Samaan aikaan tässä rinnalla menee pihakivi-projekti, joka nyt edelleenkin tasausvaiheessa menossa. Vielä on pari loivaa kuoppaa, jotka haluan tasata, sen jälkeen kun en enää 4,5 metrin pattingin pätkällä monttuja löydä, sitten kastelen pihan, ja ajan tärylätkällä pihan ympäri, ja laitan kankaan. Sen jälkeen pohjien tasausta ei voi enää tehdä, vaikka kankaan päälle muutaman sentin asennushiekka hiukan epätasaisuuksien tasoittamista yksittäisten kivien kohdalla vielä salliikin. Kuvassa vasemmalla näkyy vanhan talon kaivonkansi, jonka alla nyt on salaojakaivo. Kaivonkansi on täsmälleen oikeassa korossa, eli samassa tasossa mihin pihakivet tulee, ja kaivonkannen yli voi ajaa autolla ilman että salaojakaivo rasittuisi tai menisi rikki. Nyt on vielä yksi loiva monttu, joka tarvitsee tasoitusta, sen jälkeen pääsee vetämään suodatinkankaat, sitten asennushiekkaa, ja sitten kivet. Ei taida tulla ihan tällä viikolla vielä valmista...

Samaan aikaan tässä rinnalla menee pihakivi-projekti, joka nyt edelleenkin tasausvaiheessa menossa. Vielä on pari loivaa kuoppaa, jotka haluan tasata, sen jälkeen kun en enää 4,5 metrin pattingin pätkällä monttuja löydä, sitten kastelen pihan, ja ajan tärylätkällä pihan ympäri, ja laitan kankaan. Sen jälkeen pohjien tasausta ei voi enää tehdä, vaikka kankaan päälle muutaman sentin asennushiekka hiukan epätasaisuuksien tasoittamista yksittäisten kivien kohdalla vielä salliikin. Kuvassa vasemmalla näkyy vanhan talon kaivonkansi, jonka alla nyt on salaojakaivo. Kaivonkansi on täsmälleen oikeassa korossa, eli samassa tasossa mihin pihakivet tulee, ja kaivonkannen yli voi ajaa autolla ilman että salaojakaivo rasittuisi tai menisi rikki. Nyt on vielä yksi loiva monttu, joka tarvitsee tasoitusta, sen jälkeen pääsee vetämään suodatinkankaat, sitten asennushiekkaa, ja sitten kivet. Ei taida tulla ihan tällä viikolla vielä valmista…

PS:
Blogin lukeminen ja päivittäminen ovat olleet vähän hankalia tällä viikolla teknisistä ongelmista johtuen. Tilanne jatkuu yhä, toivottavasti sivustojen ylläpito saa ongelmat korjattua. Siihen asti välillä yhteydet toimii, välillä ei…

759 vastausta artikkeliin ”Biltemasta portti puutarhaan

  1. Hey, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

  2. I simply want to mention I am newbie to weblog and definitely enjoyed this web site. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog post . You definitely come with remarkable stories. With thanks for revealing your blog.

  3. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely great. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is actually a great site.

  4. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.

  5. I must voice my love for your kindness giving support to men and women who absolutely need help with that matter. Your real commitment to passing the message all around came to be quite insightful and have without exception permitted men and women just like me to realize their objectives. Your own important tutorial can mean a great deal a person like me and much more to my fellow workers. Thanks a ton; from everyone of us.

  6. I have read a few excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to make this type of excellent informative website.

  7. I wish to voice my passion for your kind-heartedness supporting persons who actually need assistance with this important subject. Your special commitment to passing the solution all around had become definitely important and has really made somebody much like me to realize their endeavors. Your new invaluable guideline denotes a whole lot a person like me and much more to my office colleagues. Thank you; from all of us.

  8. I cling on to listening to the news talk about receiving free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you tell me please, where could i get some?

  9. I think this is one of the most significant info for me. And i am glad reading your article. But want to remark on some general things, The site style is great, the articles is really great : D. Good job, cheers

  10. Hey, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your great writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

  11. I haven¡¦t checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I¡¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  12. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, let alone the content!

  13. iPhone 6s/6s Plusでは、7000シリーズのアルミニウムを本体に採用して、さらに強度が上がったという話がありますね。それでは、ニュージーランドのスマホレビューサイトFoneFoxが投稿したiPhone 6s Plusの折り曲げテスト動画で見てみましょう! はたして、iPhone 6s Plusを曲げることはできるのでしょうか?
    iphone6ケース おしゃれ

  14. The second thing will be to know the size and specs of your phone. Different Iphones have different sizes and specs, the covers also come in different sizes, each meant for a particular range of phone. In order to get the right casing or cover that will fit your phone perfectly, you should know the Iphone model whether its Iphone5, Iphone 4 and so on, however in case you are in doubt,just carry your phone along.Know the kind of casing you are looking for. The casings come in different colors, single or multiple colors, graphics or just plain covers.
    iPhone6s ケース 価格

  15. しかも今新規会員登録をすると、なんと初回1万円分のポイントがもらえる、とってもおトクなキャンペーンを実施中。月額6800円だから、実質1ヶ月分以上の利用料が無料になる計算。憧れの新作バッグが1 ヶ月分以上無料で使い放題だなんて、夢のよう。これはもう、利用しない手はないかも?!さっそくアプリをダウンロードしたい!と思った人は、今すぐラクサスの公式サイト
    財布 色 風水 黒

  16. そして、アプリを開発しているHiraku氏によって、自分が持っているiPhone 6sまたはiPhone 6s plusにどっち製のチップが使われているか判別できるツール「CPU Identifier」が公開されております。その判別結果も記載されており、やはりバラバラに統一性のないことがわかります。
    iPhone6sケース コラボ

  17. このiPhoneケースは、イタリアの老舗タンナー「ワルピエール社」のレザーを使用。「ワルピエール社」のレザーは、大量生産が可能な化学薬品を使った方法でなく、古典的で伝統的な手法である植物のタンニンを使って革のなめしを行っているレザー。ワルピエール社の革は、どこのタンナーも真似できない唯一無二のレザーと言われるほど。どこにでもあるただの革ではない。
    iphone 4s ケース おもしろ

  18. 内側の革もカウスキンだが、外側のカラーと異なるツートーンカラーを採用しているのもUNiCASE COWSKIN Diaryの特徴。ケースを開くと表情ががらっと変わるのが面白く、閉じているときに内側のカラーがチラリと見えるのも粋。向かって右手側にインナーケースがあり、iPhoneをがっちりとホールドする。あまりにしっかりはまっているので、iPhoneを取り外すのに少々苦労するほどだ。つまりiPhoneがケースから外れて落下する心配は、まずないだろう。
    ルイヴィトン 長財布

  19. なお、このNIKE AIR FORCE 1 PREMIUM CDG DECは、7月20日のドーバーストリートマーケット銀座での先行発売後、7月27日からロンドンのドーバーストリートマーケットで販売が開始され、8月中旬からアメリカ、ヨーロッパ、中国の小売店でも販売される。
    ナイキ エアマックス 白

  20. 「NIKE(ナイキ)」が、「Givenchy(ジバンシィ)」のクリエイティブ・ディレクターRiccardo Tisc(リカルド・ティッシ)がデザインしたNIKE AIR FORCE 1(ナイキ エア フォース 1)のコレクション「ナイキ+R.T. エア フォース 1 コレクション」の発売日を発表した。ホワイトカラーのコレクションは4月19日から、ブラックカラーは5月以降に世界各地で販売が予定されている。
    ナイキショップ 東京

  21. Olenkin ihmetellyt, kun sivusi on ollut jonkun aikaa tavoittamattomissa.
    Uskomattoman perusteellista blogiasi olen jo piempään seuraillut, en vissiin aiemmin olekaan kommentoinut mitään.
    Sellaisena liitännäisongelmana oli, että tuo oikean reunan piiitkä blogilistasi oli myös pimennossa (olen sitä ihan hävyttömästi siipeillyt). Jokseenkin ainoa mahdollisuuteni seurailla monia siinä olevia blogeja oli myöskin mahdotonta.
    Mullahan ei itselläni ole blogia, eikä kaksisia tietotekniikkataitojakaan. Jotekin mun mun varmaan kannattaisi nyt näkyvissä olevat tallettaa vastaisen varalle.

    Tämä on blogi, josta olen silloin tällöin näyttänyt myös miehelleni, kuinka jonkun asian voisi tehdä. Toivottavasti talosi valmistuttua jatkat jossain määrin päivittämistä tai ainakin jätät kirjjoituksesi meidän muiden luettaviksi.

    • Hei Merja,

      Kiitos kehuista – aina on mukava saada kannustavaa palautetta.

      Kyllähän nämä tässä blogissa olevat tiedot ovat tärkeitä minullekin, eikä ne saa joutua lopullisesti hukkaan, vaikka välillä ovatkin olleet kadoksissa. Eli varmuuskopiot löytyy ylläpidosta aina, jos jotain oikein vakavaa pääsisi sattumaan. Nyt ongelmat olivat siinä, että kaikki asiat eivät näkyneet blogin julkisten sivujen puolella, vaikka itsekin kyllä omien ylläpitosivujeni puolelta näin, että ei tiedot kateissa olleet – mutta ei ne vaan jostain syystä silti näkyneet.

      Kyllä tuo linkkilistan puuttuminen harmitti ihan minuakin, joten katsoin tällä aikaa muutamien toisten raksa-blogien kautta muiden kuulumisia, muutamilla muilla kun sattuu olemaan omalla listallaan ainakin osittain ne samat linkit mitä minullakin.

      Linkkilistasta tuli yhdessä vaiheessa vähän liiankin pitkä, joten ryhmittelin harvemmin päivittyvät blogit sivun alareunaan, ja jos nettiselaimen ominaisuuksista (ylä-oikealla näkyvä ratas) valitsee ”tiedosto”, ja sen alta ”etsi tältä sivulta”, ja kirjoittaa hakuehdoksi ”hrs” niin ohjelma hakee listalta ne blogit, joissa on muutaman tunnin vanhoja tuoreita päivityksiä. Sellaista metodia ainakin itse käytän…

      Aurinkoista kesää,
      (vaikka nyt kylläkin Vantaalla sataa)

Kommentointi on suljettu.