Muurikivien leikkausta

Tänään pääsin vähän kokeilemaan muurikivien leikkausta timanttilaikalla. Hyvin se lähti sujumaan, vaikka se äärimmäisen pölyistä hommaa onkin.

Pitäisi myös hankkia lisää Airamin Easy Connect puutarhavaloja ja johtoja. Näitä valaisimia olisi tarkoitus sijoittaa muutamia myös kukkapenkkiin, mutta nyt minulla ei vielä niitä valoja ole tällä hetkellä. Joten tein muurikivien alle alitukset, että sieltä saan johdon vetää sitten perästä päin, kunhan ehdin ne valot ensin jostain hankkia. Se mitä olen ajatellut kukkapenkkiin sijoittaa, on juurikin samanlaiset kivivalot ja iso valkoinen pallo, jollaiset näkyvät mm. tässä toisessakin blogissa nurmikolle asennettuna:

http://www.coconutwhite.com/2014/11/pihavalaisimet-kuntoon-airamin-avulla.html

Putkialitus valaistusta varten muurikivien alitse ensimmäiseen kukkapenkkiin.

Putkialitus valaistusta varten muurikivien alitse ensimmäiseen kukkapenkkiin.

Putkialitus ensimmäisen ja toisen kukkapenkin välillä. Valaistus toteutetaan siis Airamin Easy Connect -puutarhavalaisimilla, mikä ainakin tällä hetkellä on paras ja helpoin systeemi mitä itse tiedän. Eli ensiksi - asennustöihin ei tarvita sähkömiestä. Toiseksi johtoja ei tarvitse kaivaa 70 cm syvyyteen - mikä esim. tämän alituksen tekemisessä olisi aika hikinen homma... Hiekka kun on vielä helposti lossaavaa ainesta.

Putkialitus ensimmäisen ja toisen kukkapenkin välillä. Valaistus toteutetaan siis Airamin Easy Connect -puutarhavalaisimilla, mikä ainakin tällä hetkellä on paras ja helpoin systeemi mitä itse tiedän. Eli ensiksi – asennustöihin ei tarvita sähkömiestä. Toiseksi johtoja ei tarvitse kaivaa 70 cm syvyyteen – mikä esim. tämän alituksen tekemisessä olisi aika hikinen homma… Hiekka kun on vielä helposti lossaavaa ainesta.

Vielä viimeinen tärytys. Pinta kasteltu ennen sitä paremman tamppautumisen onnistumiseksi ja pölyämisen estämiseksi. Rautatappien perusteella löydän alitusputkien päät, jolloin sähköpiuhan veto lampuille käy helposti.

Vielä viimeinen tärytys. Pinta kasteltu ennen sitä paremman tamppautumisen onnistumiseksi ja pölyämisen estämiseksi. Rautatappien perusteella löydän alitusputkien päät, jolloin sähköpiuhan veto lampuille käy helposti.

Ja sitten ei kun kiviä leikkaamaan. Timanttilaikalla se käy helposti, terä uppoaa betonikiveen erittäin pehmeästi. Vallikiven korkeus on 8cm. Myynnissä on myös 10cm korkeita kiviä, mutta niiden leikkaaminen on hankalampaa - tai sitten pitäisi timanttilaikan terän halkaisija olla todella iso.

Ja sitten ei kun kiviä leikkaamaan. Timanttilaikalla se käy helposti, terä uppoaa betonikiveen erittäin pehmeästi. Vallikiven korkeus on 8cm. Myynnissä on myös 10cm korkeita kiviä, mutta niiden leikkaaminen on hankalampaa – tai sitten pitäisi timanttilaikan terän halkaisija olla todella iso.

Ensimmäinen leikkaus suoritettu. Ja sepä kävikin nopeasti ja helposti.

Ensimmäinen leikkaus suoritettu. Ja sepä kävikin nopeasti ja helposti.

Ensimmäinen kerros kivistä kannattaa saada hyvin vaateriin ja kivet tasaisesti rinta rinnan. Seuraavat kerrokset onnistuu sitten siihen päälle jo helposti. Sen kun latoo vaan.

Ensimmäinen kerros kivistä kannattaa saada hyvin vaateriin ja kivet tasaisesti rinta rinnan. Seuraavat kerrokset onnistuu sitten siihen päälle jo helposti. Sen kun latoo vaan kivet paikoileen. Päädyissä toki joutuu leikkaamaan kivet timantilla, ja siinä menee tietysti oma aikansa.

Päädyissä kääntösäde on 50cm, jolloin kukkapenkin sisähalkaisijaksi tulee metri. Kivien oma leveys huomioiden kukkapenkin kokonaisleveys on 132 cm. Ainakin ensimmäisen kerroksen tasolla. Ylöspäin mennessä muurikivet vähän kallistuvat sisään päin.

Päädyissä kääntösäde on 50cm, jolloin kukkapenkin sisähalkaisijaksi tulee metri. Kivien oma leveys huomioiden kukkapenkin kokonaisleveys on 132 cm. Ainakin ensimmäisen kerroksen tasolla. Ylöspäin mennessä muurikivet vähän kallistuvat sisään päin.

Tälle viikonlopulle oli niin paljon muutakin menoa, että nyt en ehtinyt vielä tämän pidemmälle. Mutta onneksi vielä on kesää jäljellä... Ja nyt kun ollaan jo päästy asumaan, niin enää ei ole mihinkään mikään kiire.

Tälle viikonlopulle oli niin paljon muutakin menoa, että nyt en ehtinyt vielä tämän pidemmälle. Mutta onneksi vielä on kesää jäljellä… Ja nyt kun ollaan jo päästy asumaan, niin enää ei ole mihinkään mikään kiire.

Vaikka nyt en montaakaan kiveä vielä leikannut, niin kivipölyä kyllä näyttää tulevan runsaasti... Tässä kuvassa näkyvä kaivonkansi on muuten edellisten asukkaiden jättämä ja tontilta löytynyt. Samalla tontilla on ollut joskus aikaisemminkin talo, aina 1980-luvulle saakka.

Vaikka nyt en montaakaan kiveä vielä leikannut, niin kivipölyä kyllä näyttää tulevan runsaasti… Tässä kuvassa näkyvä kaivonkansi on muuten edellisten asukkaiden jättämä ja tontilta löytynyt. Samalla tontilla on ollut joskus aikaisemminkin talo, aina 1980-luvulle saakka.

 

269 vastausta artikkeliin ”Muurikivien leikkausta

  1. It’s truly a great and helpful piece of info. I’m glad that you just shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

  2. I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I¡¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  3. Since i absolutly really enjoy theese hoverboard I obtained people ahead of x-mas property as well as still are supporting perfctly! I also got any black colored which fits along with each dress-up costume and also program unattractive stains. Absolutely adore theese electric scooter!

  4. My brother recommended I might like this blog. He was entirely right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  5. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days..

  6. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website provided us with valuable information to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

  7. I want to express some appreciation to the writer for bailing me out of this particular condition. After checking through the online world and finding tricks which are not pleasant, I thought my entire life was well over. Being alive without the approaches to the issues you’ve resolved all through the write-up is a crucial case, and the ones that could have adversely damaged my entire career if I hadn’t come across your blog post. Your primary natural talent and kindness in taking care of everything was helpful. I am not sure what I would’ve done if I had not encountered such a point like this. It’s possible to now look forward to my future. Thank you very much for the high quality and amazing guide. I will not be reluctant to recommend your blog to anybody who would like tips about this subject matter.

  8. I really appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again!

  9. I think this is among the most significant info for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The site style is ideal, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

  10. Some genuinely excellent information, Gladiolus I found this. ”Nothing is so bitter that a calm mind cannot find comfort in it.” by Lucius Annaeus Seneca.

  11. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is magnificent blog. A great read. I’ll certainly be back.

    • Kiitos kysymästä… 🙂 Uusia kuvia ja päivityksiä tulee viimeistään viikonlopun aikana.

      Nytkin olen kyllä aina muutaman tunnin illassa kiviä leikkaillut oman päivätyön päätteeksi (ja samalla kokeillut naapurien hermojen kestävyyttä). Eli ihan kovin myöhään ei uskalla ainakaan näitä kovaa meteliä aiheuttavia työvaiheita tehdä.

      Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin esim. eilen kävin lähikuppilassa tuttujen kanssa kokeilemassa Rekolan panimon tuotteita, eli suomennettuna parilla oluella. Aurinko paistoi ja olikin oikein hyvät terassikelit!

      Mutta sen jälkeen en uskaltanut timanttilaikkaan enää koskea, kun en oikeasti tykkää sellaisesta laitteesta noin muutenkaan…

      Nyt viikonlopuksi luvattiin hyviä kelejä ja ensi viikolla alkaa kesälomastakin jo eka osuus, eli sen myötä alkaa taas blogi päivittyä sitä mukaa, kun uutta kerrottavaa tulee…

Kommentointi on suljettu.