Taas uusia kuulumisia…

Parisen viikkoa sitten eli 27.4 kirjoittelin otsikolla ”Uusia kuulumisia”, että ”hommat etenevät useallakin eri rintamalla, vaikka mitään uutta ja hienoa ei nyt ollakaan saatu viimeisen päivityksen jälkeen aikaiseksi…”

Tavallaan sama tilanne jatkuu edelleenkin. Hommat kyllä etenevät – useallakin rintamalla, mutta valmiit aikaansaannokset puuttuvat. On myös tämä isännöitsijän kevät sen verran kiireisempää aikaa, ettei kaikesta ole ehtinyt blogin puolella kertomaan niin tarkasti. Joka päivä en ole raksalla ehtinyt käydä ollenkaan, ja silloin kun olen käynyt, ensimmäiseksi olen saanut ostoslistan rautakauppaan, joten on pitänyt kiirehtiä sinne ennen sulkemisaikaa, ja sitten öiseen aikaan ei ole enää kuviakaan tullut otettua. Tai ne mitä on, ovat aika huonolaatuisia, vaikka tietysti halogeenilampuilla ja salamavalolla nyt aina jotain kuvia saa aikaiseksi.

Rakentaminen on myös tullut nyt sellaiseen vaiheeseen, jossa eri työvaiheiden kuivumisajat pakottavat jättämään yhden asian aina kesken, ja sillä aikaa on tehty jotain muuta. Näin esim. eteisen pintavalut, pakkelointityöt, saunan tekeminen yms. ovat ”aina vaan vaiheessa”, ja siellä välissä aina putkimies ja sähkömieskin joutuu tekemään omat juttunsa, eli välillä homma voi pysähtyä myös sen takia, että kaikki työvaiheet tulee järkevässä järjestyksessä tehtyä. Hommaa ja tekemistä kuitenkin riittää, siitä ei ole ollenkaan pulaa, mutta rakennusblogiin ei oikein ole muuta kerrottavaa kuin se, että jo kauan aikaisemmin kesken olleet hommat ovat yhä edelleenkin kesken. Tässä nyt kuitenkin vähän uusia kuvia ja taas uusia kuulumisia, että missä mennään nyt:

Poreammeen asennus menossa.

Poreammeen asennus menossa.

Poreammeen alla on näköjään pieni kaiutinkin jo valmiina. Nyt pitäisi miettiä mihin johdon toisen pään yhdistäisi, että sitä voisi hyödyntää...

Poreammeen alla on näköjään pieni kaiutinkin jo valmiina. Nyt pitäisi miettiä mihin johdon toisen pään yhdistäisi, että sitä voisi hyödyntää… Eli mihin tilaan saan laitettua soittimen?

Löylyhuoneen kiukaan nurkkaus.

Löylyhuoneen kiukaan nurkkaus. Ensimmäiset näkyvään pintaan jäävät oman metsän puista höylätyt paneelit asennettiin näin ollen löylyhuoneessa. Aiemminkin omaa puuta on toki jo käytetty esim. ei-kantavissa seinissä ja välipohjarakenteissa, mutta ei aiemmin vielä näkyvissä pinnoissa.

Tähän tulisi suihkut, 2 rinnakkain.

Tähän tulisi suihkut, 2 rinnakkain.

Keskikerroksen eteisessä lattian tasoitusvalut on tehty.

Keskikerroksen eteisessä lattian tasoitusvalut on tehty. Sisärappusten tekijä tulee kesäkuun alussa. Sitä ennen pitäisi varmaankin tehdä lattian parkettityöt tältä kohtaa. Tai muuten parketti kiertää portaan reisipuiden ympäri, ja silloin lattiahommissa menee hiukan enempi aikaa.

Korkean olohuoneen yläosassa pakkelointityöt menossa. Tässä ratkesi samalla se ongelma, että "miten pestään korkean olohuoneen yläikkunat?) Eli yläkerran lattian "jatkoksi" tulee korkean tilan seinille puupaneeleilla katettu 100mm uloke, jolloin lattian päätypaneelit kiertyvät samalla myös seinille. Ja niiden päälle on nyt laitettu 50x100mm puut pystyasentoon. Samat puut voidaan hyödyntää jatkossa myös ikkunan pesussa. Periaatteessa yläkerran lattia olisi helppo rakentaa myös "loppuun saakka", eli korkea tila voitaisiin helposti laittaa kokonaan umpeen. Rakennusoikeus tosin ylittyisi, jos tulisi tällä tavoin 1 huone lisää.

Korkean olohuoneen yläosassa pakkelointityöt menossa. Tässä ratkesi samalla se ongelma, että ”miten pestään korkean olohuoneen yläikkunat?” Eli yläkerran lattian ”jatkoksi” on nyt tullut korkean tilan seinille puupaneeleilla katettava 100mm uloke (samaan hässäkään tulee myös LED-valonauha), jolloin lattian päätypaneelit kiertyvät samalla myös korkean huoneen vastakkaisille seinille. Ja niiden päälle on nyt laitettu poikittain 50x100mm puut. Samat puut voidaan hyödyntää jatkossa myös ikkunan pesussa, koska niiden päälle voi laittaa esim. vanerilevyjä. Periaatteessa yläkerran lattia olisi helppo rakentaa myös ”loppuun saakka”, eli korkea tila voitaisiin helposti laittaa kokonaan umpeen. Rakennusoikeus tosin ylittyisi, jos tulisi tällä tavoin 1 huone lisää.

Lasten huoneen seinät odottavat pohjamaalia.

Molemmat lasten huoneiden seinät odottavat pohjamaalia. Ehkäpä ensi viikolla ehdin sellaiset vetäisemään.

Keskuspölynimurin putkea asennettu eri kerroksiin.

Keskuspölynimurin putkea asennettu eri kerroksiin. Iltamyöhään tai öiseen aikaan otetut valokuvat ovat laadultaan tämän tasoisia…

Tillbehöörit keskuspölynimurin putken asentamiselle. Liimapurkkikin näkyy kuvassa, ja lattian rajaan tuleva roskaluukku on vielä asentamatta.

Tillbehöörit keskuspölynimurin putken asentamiselle. Liimapurkkikin näkyy kuvassa, ja lattian rajaan tuleva roskaluukku on vielä asentamatta.

Keskuspölynimurimen keskusyksikkö kellarin teknisessä tilassa.

Keskuspölynimurimen keskusyksikkö kellarin teknisessä tilassa.

 

228 vastausta artikkeliin ”Taas uusia kuulumisia…

  1. Whats Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & aid other customers like its helped me. Great job.

  2. I simply want to say I am new to blogging and honestly liked you’re blog. Likely I’m going to bookmark your website . You surely come with perfect article content. Regards for revealing your blog site.

  3. I simply had to thank you very much yet again. I’m not certain the things that I would’ve carried out without the type of information contributed by you relating to that industry. It had become a difficult concern for me personally, nevertheless spending time with a new well-written manner you solved the issue took me to cry with contentment. Now i’m grateful for this guidance and as well , hope that you recognize what an amazing job that you’re undertaking educating the mediocre ones using your webpage. I am sure you haven’t come across all of us.

  4. Thanks for all of your labor on this website. Gloria takes pleasure in making time for investigation and it’s really easy to see why. All of us hear all regarding the powerful form you deliver efficient tricks by means of your web site and as well attract contribution from some others on that concept plus our favorite girl is always learning so much. Take advantage of the rest of the new year. Your conducting a superb job.

  5. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  6. Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect website.

  7. Good write-up, I¡¦m regular visitor of one¡¦s web site, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

  8. My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

  9. Great weblog here! Also your web site so much up fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your affiliate hyperlink in your host? I desire my site loaded up as quickly as yours lol

  10. Thank you, I have just been searching for info about this subject for a while and yours is the greatest I have came upon so far. But, what in regards to the conclusion? Are you positive about the supply?

  11. You are my inspiration, I possess few web logs and rarely run out from brand :). ”Actions lie louder than words.” by Carolyn Wells.

  12. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

  13. As I web site possessor I believe the content material here is rattling excellent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.

  14. Kellariin tuleekin enimmäkseen laattaa – keskikerroksesta ei osaa vielä sanoa. Lattiamateriaaleilla on tosiaan omat plussat ja miinukset. Laminaatti on huoltovapaa ja helppo vaihtaa, mutta kylmä jalalle. Parketti on mukavan lämmin jalalle, mutta sitä pitää hioa ja huoltaa ja se ei kestä kosteusrasitusta oikein yhtään. Keittiössä laminaatille ja parketille putoava pullo tai muki pysyy paremmin ehjänä kuin laattalattialle pudotessaan? Muuten laattalattiassa on kyllä monia hyviä ominaisuuksia: kestää kulutusta, sietää kosteutta, ei kulu, lämmin lattialämmityksen yhteydessä… Ihme että parkettia ja laminaattia ylipäätään enää myydään kaupoissa ja asennetaan lattiaan? 🙂

  15. Eteisen ( ja keittiön) lattiamateriaaliksi kannattaa harkita parketin sijaan laattaa. Laatta kestää paremmin kulutusta ja kosteutta sekä on mukava pitää puhtaana vaikkapa kostealla pyyhkien. Parketti (ja laminaatti) eivät pidä samalla tavalla kosteudesta ja ovat alttiimpia pintakulumiselle tällaisissa jatkuvasti ”läpikuljettavissa” paikoissa.

Kommentointi on suljettu.