Pakkeloinnin loppumetrit…

Kirjoittelin jo aikaisemmin pakkeloinnin ihmeellisestä maailmasta tässä linkissä:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2014/03/

Tuon jälkeen olen 3 viikossa pakkeloinut ja oppinut paljon. Uskoisin, että jos tätäkin hommaa tekisi ihan leipätyökseen, niin muutamassa vuodessa oppisi tekemään aika paljon ja aika hyvin. Nyt hyppään vaikeimmista paikoista suosiolla yli, koska omat taidot ei riitä. Toki joku voi näyttää puolen metrin lastalla ja muutamalla käden heilautuksella, että ”näin tämä homma käy”, mutta ihan samoin flyygelin soittaja voi näyttää miten kaksin käsin voi soittaa ihan mitä haluaa, mutta jos itse osaan vain yhdellä sormella Ukko-Noan, niin silloin ei voi muuta kuin tehdä vain ne helpoimmat kohdat alta pois…

Moitin ekassa kirjoituksessani, että ei Kiillon nauhoitustasoitteella tee mitään. Kyllä se loppusilauksena kuitenkin antaa tosi hyvän pinnan, jos tilanne on vaikka tämä:

Kipsilevyjen rako pakkeloitu Raptorin puolikarkealla kevyttasoitteella, joka on rakojen kiinni kittaukseen tarkoitettu, ja jossa on suurempi liimapitoisuus.

Kipsilevyjen rako pakkeloitu Raptorin puolikarkealla kevyttasoitteella, joka on rakojen kiinni kittaukseen tarkoitettu, ja jossa on suurempi liimapitoisuus.

Loppusilaus Kiillon nauhoitustasoitteella. Värisävyä ja pinnankarheutta myöten kaikki on samanlaista mitä kipsilevykin.

Loppusilaus Kiillon nauhoitustasoitteella. Värisävyä ja pinnankarheutta myöten kaikki on samanlaista mitä kipsilevykin.

Moitiskelin ekassa kirjoituksessani myös paperinauhaa sen epäkäytännöllisyydestä. Reikäteipillä homma on helppo tehdä, mutta ilmeisesti lopputulos on huonompi tai ainakin riskit kasvavat? Ainakin Gyprocin sivuilla neuvotaan ihan selkeäsanaisesti, että ”Älä saumaa lasikuitunauhalla! Rakenteiden luonnollisesta liikkumisesta johtuen saumoihin syntyy aina hiushalkeamia. Lasikuitunauha on verkkomainen, joten se päästää halkeamat pintaan näkyville. Kartonkisaumanauhan pinta on tiivis ja yhtenäinen, joten se pysäyttää hiushalkeamat taakseen, eikä päästä niitä näkyville.”

Lisää ohjeita kipsilevyjen saumojen pakkeloimiseen tässä linkissä (josta tuo ylläoleva lainaus on poimittu):

http://www.gyproc.fi/toteutus/asennusohjeet/saumaus-ja-pintakasittely-/reunaohennettujen-levyjen-saumaus

En nyt silti vielä kuitenkaan siirtynyt takaisin paperinauhan käyttöön. Periaatteessa – jos jokin menisi tässä vaiheessa pieleen, niin tapetoimisella siitä aina selviää? Ja tapettejakin on nykyään ihan hienoja, eivätkä tapetit välttämättä paljon poikkea maalatusta kipsipinnasta.

Joten nyt sitten pääsiäisen jälkeen pohjamaalit päälle, niin pääsee ainakin joissakin paikoissa katsomaan, että miltä se näyttää. Ja sillä kohtaa ei sitten enää pakkelointiin takaisin voi palata. Pakkelointi toki jatkuu vielä, eikä kaikki kipsilevytkään ole vielä paikoillaan. Jauheenakin pakkelia on ostettu:

Pakkelia on ostettu myös jauhona, jolloin se on ainakin puolta halvempaa. Ei ole vielä käyttökokemuksia tästä. Osa kipsilevyistäkin on vielä asentamatta, eli vielä ehtii kokeilla.

Pakkelia on ostettu myös jauhona, jolloin se on ainakin puolta halvempaa. Ei ole vielä käyttökokemuksia tästä, mutta vielä ehtii tämänkin kokeilla.

 

300 vastausta artikkeliin ”Pakkeloinnin loppumetrit…

  1. This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your website in my social networks!

  2. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You’re incredible! Thanks!

  3. I just want to tell you that I am just all new to blogging and honestly enjoyed you’re web page. Most likely I’m planning to bookmark your blog . You definitely come with fantastic writings. Bless you for sharing with us your blog site.

  4. あなたは多くの疑惑の教祖の記録を確認したが、重要なのは、それにもかかわらず、たとえば、私たちの投資家エッジの成長と価値ポートフォリオが稼働して10年間、S 500を破ったが、そうするためしなかった場合は過去の実績は将来の結果ではなく、明らかな声明を保証するものではありません2009。
    家電ランキング

  5. When i obtained your handmade jewelry next to the last part with wonderful weather conditions with my spot. The few times We were prepared to take them all, Simply put i enjoyed the comfort, ambiance of the smart balance wheel. I expect to be giving it when special local weather resumes to be able to basketball mmorpgs.

  6. I do consider all the ideas you’ve introduced in your post. They are very convincing and can certainly work. Still, the posts are too short for starters. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

  7. I am not sure the place you are getting your info, but great topic. I must spend a while learning much more or working out more. Thanks for great information I was on the lookout for this information for my mission.

  8. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I’m also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

  9. I simply couldn’t leave your site before suggesting that I really enjoyed the standard info an individual provide in your visitors? Is gonna be back frequently in order to check out new posts.

  10. I enjoy you because of all of your labor on this site. My aunt really loves conducting investigations and it’s really easy to understand why. My spouse and i learn all relating to the compelling form you provide good guidance on the blog and as well as cause response from visitors on this situation and my princess is truly learning a great deal. Take advantage of the rest of the new year. You are always performing a powerful job.

  11. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

  12. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is excellent, as well as the content!

  13. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

  14. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Kommentointi on suljettu.