Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Ekaa kertaa ovet lukossa. Samalla työmaa hiljeni (paitsi että itse käyn tekemässä välillä villoitushommia ja katsomassa että paikat pysyy kunnossa).

Ekaa kertaa ovet lukossa. Samalla työmaa hiljeni (paitsi että itse käyn tekemässä välillä villoitushommia ja katsomassa että paikat pysyy kunnossa).

Raksalla on nyt ekaa kertaa ovet lukossa ja työmaa on nyt taas hetkeksi hiljentynyt. Tämän kertaisen otsikon olisi myös voinut muotoilla toisin, vaikkapa niin että ”Hommat seis ja työmaa ilman lainoitusta”. Tuollainen – vaikka tällä hetkellä täysin totta onkin – olisi kyllä ollut niin töksähtävä masentavalta kuulostava otsikointi, että siihen olisi pitänyt kirjoitella heti perään, että ”älkää huolestuko, asiat on kuitenkin kunnossa”. Ja ihan totta siis tämäkin.

Kotona meillä käytiin juuri jokin aika sitten keskustelua, että tarvitseeko meillä rakentamiseen liittyvien raha-asioiden olla lainkaan esillä tässä blogissa? Omasta mielestäni ne kyllä voivat olla siinä laajuudessa mitä ne ovat. Tässä vaiheessa rakentamista asiaa tarkastellen on itse asiassa ihan hyväkin, että näin on, ja toteutuneet kustannukset ovat olleet näkyvillä ihan alusta lähtien.

Alun alkaen aloin pitää kirjaa kustannuksista, kun halusin ihan itsekin tietää, että mitä rakentaminen oikeasti maksaa. Toteutuneista kustannuksista ei liiemmälti tietoa ole saatavissa. Kaikenlaisia laskureita on toki sitäkin enemmän, mutta ne ovat vain arvioita, ei tarkkoja vastauksia. Mutta minusta tässä ei ole kustannusten(kaan) osalta mitään salaisia kansioita, ja omasta puolestani toisetkin rakentajat voivat poimia vapaasti tietoja omiin budjetteihinsa, jos tästä blogista löytyvistä luvuista jotain hyötyä jollekin on.

Toinen asia, miksi on hyvä, että tämänkin projektin kustannukset näkyy netissä, niin meillä Vantaalla pulpahti juuri tällä viikolla esille kansanedustaja Tapani Mäkisen kautta kysymys siitä, että kuinka avointa ja läpinäkyvää tietyissä tehtävissä toimivien henkilöiden toiminta oikein pitäisi olla? Oman käsitykseni mukaan Tapani ei ole tehnyt mitään juridisesti väärää, eikä sellaista ole kai missään väitettykään. Mutta erittäin ikävät otsikot tuli silti, eli jokin kai meni siltikin pieleen, ja tarkempia selvityksiä asiaan liittyen odotellaan saatavan näillä hetkillä:

http://yle.fi/uutiset/vantaan_makinen_selvittelee_saunasotkujaan_kaupungin_johdolle_tanaan/7069712

Itse en ole julkisuuden henkilö, enkä varsinaisesti poliitikkokaan, vaikkakin joitakin Vantaan kaupungin luottamustehtäviä minulla on edelleenkin (mm. Aluetoimikunnan jäsenyys). Oman työni puolesta ruokakauppaostoksilla olo voi välillä olla niin kuin Korkeasaaren apinalla, eli en itse tunne juuri ketään, mutta kaikki näyttävät tuntevan minut, ja tulevatkin varsin tuttavallisesti ja itseään esittelemättä kyselemään vaikkapa, että ”Terve Mika, osaatko sanoa koska sitä meidän parveketta nyt sitten tullaan korjaamaan?” Ja minä kun en ihan kaikkia kysyjiä ainakaan ihan heti välttämättä tunne tai muista.

Omaan asemaani liittyen saattaa joku hyvinkin pohtia, että millä hintaa itse ostan tuotteita ja palveluita ja saako esim. isännöitsijät jotain sellaisia ”erikoistarjouksia”, joita muut eivät saa? Jokainen urakoitsija kuitenkin kait haluaisi päästä tekemään tarjouksia ja päästä mukaan niihin töihin ja remontteihin mitä taloyhtiöissä tehdään.

On tästä omasta työstäni kuitenkin sen verran hyötyä ollut, että luotettaviksi osoittautuneet urakoitsijat ja tavarantoimittajat ovat tulleet vuosien saatossa minulle jo aiemmin tutuiksi. Nyt kun olen tarjouspyyntöjä laittanut ja joku tuttavapiiristä on aina tullut valituksi, niin hommat ovat sujuneet aina hyvin, eikä työn tai tavaran laadun suhteen ole ollut sanomista. Hinnat on kuitenkin ihan samaa luokkaa mitä muutkin näistä maksaa, ja jos näin ei olisi, tuskinpa niitä toteutuneita kustannuksia sitten pitäisin täällä edes esilläkään. Saattaisi siinä tilanteessa myöskin koko blogi yllättäen poistua näkyvistä hyvin  luontevista syistä esim. että ”en enää ehtinyt blogia päivittämään tms, joten poistin sen kokonaan”. Tällaiseen ei nyt kuitenkaan oikeasti ole mitään tarvetta. Toteutuneet hinnat on käsittääkseni juuri niin kuin niiden pitääkin olla, ja suunnilleen samoissa menee muutkin rakentajat.

Tällä aasin sillalla jatkan nyt siitä, mihin pääsin aiemmassa bogi-päivityksessäni otsikolla ”Laina on nyt käytetty”:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2014/01/25/laina-on-nyt-kaytetty/

Sen jälkeen onkin sitten ollut aikamoista haipakkaa, ja muutamiin päiviin on osunut vaikka mitä. Eli tässä taas esimerkkejä sellaisista yllättävistä tilanteista, joita rakentaja saattaa kohdata, ja joita ei voi ennalta tietää ja joihin ei voi ennalta varautua. Asiat on vain hoidettava sitä mukaa kun niitä tulee. Ja hermot pitää säilyttää. Jos hermoja ei ole, ei kannata lainkaan ryhtyä taloa rakentamaan. Eikä kannata ryhtyä myöskään isännöitsijäksi.

Perjantaina 24.1.2014 pankista tuli siis kohtelias ilmoitus, jossa kerrottiin että lainanne on nyt käytetty, ja seuraavia laskuja ei enää rakennuslainasta makseta. Ilmoitus totta kai yllätti, koska lisälainasta oli sovittu jo aikoja sitten. Vastasinkin viestiin heti vanhalla mutta edelleenkin tallessa olleella sähköpostilla, josta lisälainen sopiminen ilmeni. Sitten soittelin pankkiin heti maanantaina, kun pankki oli taas avoinna. Näytti siltä, että henkilövaihdoksista johtuen asia oli vaan epähuomiossa jäänyt pankissa kesken. Joten sovittiin puhelimitse maanantaina 27.1.2014, että menen käymään pankissa torstaina 30.1.2014 ja hoidetaan laina-asia kuntoon ja maaliin saakka. Asia sinänsä oli kuitenkin selvä, mutta epähuomiossa jäänyt vain kesken.

Kaikki meni taas siihen asti ihan hyvin, kunnes pankista ilmoitettiin, että torstain palaveri peruuntuu syystä, että kyseinen virkailija oli sairastunut. Sovittiin että he soittavan minulle perjantaina, milloin voisin tulla – asiahan oli lyhyt ja nimikirjoitukset hoituisivat ihan vaan parilla käden heilautuksella. Perjantaina ei kuitenkaan mitään soittoa kuulunut, joten soitin uudelleen asiasta tämän viikon maanantaina eli 3.2.2014. Kävi ilmi, että pankkivirkailija oli edelleenkin sairaslomalla, mutta toinen virkailija ottaisi asiasta kopin, ja uusi aikavaraus tehtiin heti seuraavalle päivälle, eli tiistaille.

Tiistaina kävin pankissa. Uudelle virkailijalle, jolle omat laina-asiani olivat ihan vieraat, piti alusta asti selittää kaikki uudelleen, ja aloitettiin ihan siitä, että mikä on vielä lainan tarve tästä eteenpäin ja paljonko oli tuloja viime vuonna ja niin edespäin. Tässä kohtaa hyvänä asiana tuli esiin se, että itselläni oli tuloja jo riittävästi, joten vaimon tuloja ei tarvinnut ottaa lainkaan mukaan laskelmiin. Eli selviäisin lainasta tarvittaessa vaikka yksinkin. Näin olin ajatellutkin, mutta kyllä se ”lainanne on nyt käytetty” -kirje silti hätkäytti, että ollaanko nyt palattu taas takaisin 1990-luvun alkuun? Silloinkin moni menetti asuntonsa ja moni yritys meni konkurssiin ihan vaan siksi, että lainaa ei saanut tai lainojen koroista (asuntolaissa jopa 16%) ei vaan selvinnyt. Monia elinkelpoisiakin yrityksiä kaatui silloin. Eikä kaikissa asioissa ollut muutenkaan mitään järkeä. Muistan sen ajan vielä hyvin, ja nopeasti kävi mielessä, että onko samanlaiseen tilanteeseen tultu nyt uudestaan.

Tämän jälkeen katsottiin lainan vakuuksia, joka itselläni on ollut aina se heikko paikka. Meillä on toki metsää kymmeniä hehtaareita, mutta ne ovat kaikki toisessa valtiossa eli Virossa. Siksi niiden vakuusarvo on nolla. Sama juttu pienyrityksen osakkeiden kanssa. Vaikka olen osakkaana omassa yrityksessäni, jossa käytännössä kaikki rahat onkin kiinni, niin pankin mielestä tälläkään ei ole mitään arvoa. Eli lainan vakuudeksi jää pelkästään talo itse ja sen tontti.

Tässä kohtaa keskusteluissa huomio kiinnittyi ihmeelliseen seikkaan. Lainan vakuutena oli kadun varren viimeisin maapläntti (niin kuin periaatteessa pitääkin olla), mutta tarkemmassa tarkastelussa se lainan vakuutena oleva tontti oli kuitenkin sellainen maapläntti, jota en itse omista enkä ole koskaan omistanut. Eli kyseessä oli oman taloni tontin ja katualueen väliin jäävä soiro, joka joskus varmaankin tarvitaan katualueen laajentamiseen ja kadun leventämiseen. Hetken aikaa molemmat ihmeteltiin, että miten tämä voi olla mahdollista. Itse ihmettelen samaa edelleenkin, ja tarkistin kotona jo kiinteistöverolaputkin. Niissä tiedot oli niin kuin pitikin. Mutta pankkivirkailijan mukaan lainhuutomerkintöjä katsomalla omistaisin kuitenkin myös sen kyseisen noin 145m2 soiron, joka on niin pieni ja hankalan muotoinen, ettei siihen käytännössä voi rakentaa enää mitään.

Nyt tämä asia kuitenkin selvitetään pankin toimesta. Jos lainhuutojen perusteella asia on noin miltä se näyttää olevan, niin sitten seuraava askel onkin muuttaa talon eli AsOy:n omaa yhtiöjärjestystä niin, että taloyhtiö hallitseekin kahta rinnakkaista tonttia ja niillä olevia rakennuksia. Sitten haetaan uudet osakekirjat Gemaltolta ja sen jälkeen tehdään lainapaperit lopullisesti kuntoon.

Mutta tämä kaikki vie oman aikansa, eikä tapahdu heti.

Sinänsä on (olisi) toki ihan positiivista, jos osoittautuu, että olenkin isomman maa-alueen omistaja mitä olen luullut olevani. Kai tämäkin on mahdollista, koska myyjänä oli Rakennusliike Henry Kataja Oy:n konkurssipesän ja kuolinpesän hoitajana toimiva asianajaja, niin eipä kait se nyt ihan poissuljettua ole, että hän olisi erehtynyt luulemaan tonttia vähän pienemmäksi mitä se tosiasiassa oli. Mutta olisihan sen sitten luullut kiinteistöverolapuissa kuitenkin olevan taas oikein, ja viimeisään siinä vaiheessa olisin huomannut, että esim. pinta-ala ei täsmää kauppakirjojen kanssa. Mutta kiinteistöverot ja kauppakirja menee yks´yhteen joten varsin kummallista se, että pankki on onnistunut jotenkin saamaan tontin kiinnitykset naapurin tontille – eli todennäköisesti Vantaan kaupungin oikeasti omistamalle maa-alueelle. Tai jos naapurin tonttimaiden kiinnittäminen omien velkojen vakuudeksi olisi oikeastikin näin helppoa, niin sitten kai voisin halutessani kiinnittää kaikkien naapurien tontit ja hakea niitä kiinnityksiä vastaan rahat pankista?

Samaan aikaan pankkiin pääsyä odotellessa oli joitakin rakentamislaskuja erääntynyt, ja olin luvannut että rahat tulee tämän viikon tiistaina, jolloin luulin että pankkiasiat selviävät. Mutta eihän ne nyt sitten selvinneetkään, päin vastoin löytyi lisää selvitettävää, että kuka oikeasti omistaa minkäkin tontin.

Tällä välin laitoin tavarantoimittajille viestiä, että voisiko maksuaikoja vähän pidentää. Osa vastasi takaisin hyvin yksityiskohtaisin ja kohteliain sanakääntein, että olisi erittäin toivottavaa, jos maksuaikoja ei tarvitsisi tämän enempää enää pidentää, koska muuten he itse joutuvat pulaan.

No okei. Mitäs tässä sitten voisi tehdä?

Eipä tässä oikein muuta voi tehdä, kuin se että lähden kaatamaan metsää per heti, ja myydään tukit sahalle. Tai sitten kysellä lainaa ns. lähipiiristä. Tällä kertaa jälkimmäinen yritys tärppäsi, ja sain (taas) 5-numeroisen summan, jonka avulla tämän kertainen tilanne laukesi, ja nyt on tänään pikkufirmat maksettu ulos tästä sopasta. Näköjään pienyrittäjät ovat tänä päivänä monessa tapauksessa vieläkin suuremmassa ahdingossa kuin talonrakentaja. Itselläni sentään rahaa vielä on, mutta kun se ei liiku. Ei ainakaan riittävän nopeasti ja riittävän paljon näin äkkinäisessä tilanteessa. Mutta tällä kertaa siis lähipiirilainalla asiat tuli taas kuntoon ja eteenpäin päästiin.

Ensimmäinen vastaava tapaus sattui jo rakentamisen alkumetreillä. Savimaan kaivaminen ja pois ajaminen oli vähän budjetoitua isompi juttu (kuoppakin lossasi aina vain isommaksi), mutta tämä ei haitannut vielä mitään – mutta sitten kun heti perään tuli 50 tonnin vesiliittymä, niin siinä kohtaa budjetit menivät jo uusiksi. Ja asiasta selvittiin silloinkin niin, että itse etsiskelin osan rahoista itse, ja pankki maksoi loput. Lisälainastakin sovittiin (kunnes äsken tuli ilmi että henkilövaihdoksesta johtuen se laina-asia ei mennyt ihan loppuun saakka pankin päässä).

Tänä aamuna piti olla tontilla juhlat. Toisella timpureista on tänään syntymäpäivä. Mutta tälle aamulle suunnitellut ja alun perin yllätykseksi aiottu juhlallisuus peruuntui yht´äkkiä eilen. Tuli tieto, että toisen timpuri lähipiirissä oli sattunut kuolemantapaus, ja timpuri lähti kotiinsa heti samana iltana. Ja kun toinen timpuri jäi ilman kaveria, hänkin lähti samalla sitten kotiinsa, koska talo on nyt sellaisessa vaiheessa, ettei siellä yksin oikein saa mitään tehtyä. Paitsi että itse käyn laittamassa ristivilloja sen verran mitä niitä on vielä laittamatta.

Joten jos palaan takaisin aloituslauseisiin, niin tilanne raksalla on juuri tällä hetkellä sellainen, että jatkorahoitus puuttuu ja hommat on seis. Ja tietysti se että synttärijuhlien tilalle tulikin hautajaiset, on aina asiana sen laatuinen, että se vetää mielen apeaksi ihan muutenkin.

Tällaisessa tilanteessa pitää nyt vaan kaikkien ottaa kaikki asiat ihan rauhallisesti. Elämää ei etukäteen ikinä tiedä, mutta kaikista tilanteista on kuitenkin aina selvitty. Ja nytkin jos erottelee suuret asiat pienistä asioista, niin kaikki on kuitenkin pidemmän päälle täysin kunnossa. Toissaviikon perjantaina saapuneen ”lainanne on käytetty” -viestin jälkeen on kuitenkin ollut aika haipakkaa, mutta kaipa tämä tilanne tästä nyt sitten taas alkaa rauhoittumaan ja asiat järjestymään.

Raksa jää kuitenkin nyt hetkeksi talvitauolle, ja seuraavaksi lähdetään timpureitten kanssa metsätöihin. Tämä oli jo suunniteltu aiemminkin näin, mutta nyt nämä suunnitelmat vähän aikaistuivat, kun talvitauko alkoikin jo eilisestä, ja ovet ovat nyt ekaa kertaa lukossa. Aiemmin oli tukittu oviaukot vain ruuvaamalla levyjä ja lautoja oviaukkojen eteen. Eipä siellä silti ole luvattomia kulkijoita ollut ja valvontakin näyttää raksalla pelaavan oikein hyvin. Punaisiin liikennevaloihin pysähtyneille autoille rakennustyömaa on ilmeisesti jonkin sortin katseenvangitsija, ja risteyksen valoissa talo onkin tosi hyvin valaistu. Kerran ilta myöhällä poliisiautokin oli laittanut kadun varressa siniset vilkut päälle ja tulleet kyselemään timpureilta, että mitä miehiä he ovat ja millä asioilla he liikkuvat tontilla. Timpurit olivat selvittäneet keitä he ovat, mutta henkkarit oli tarkastettu silti.

PS:
Tätä kirjoittaessani pankista saapui samaan aikaan pankista viesti:

”Lainhuuto on  As Oy Vantaan Rekolan Valotalolla molempiin kiinteistötunnuksiin
92-73-202-1  595m2 ja 92-415-4-448 145m2. Eli molemmat pitää merkitä uuteen yhtiöjärjestykseen.

Vautsi!!!
Tämä tarkoittaa siis sitä, että meillä tontin koko kasvoi 595 neliöstä yhteensä 740 neliöön. Taisi talon arvokin taas vähän nousta? Uskomaton juttu silti! Toivottavasti minulle ei nyt tule tämän asian johdosta putkaa, linnaa & vankilaa siksi, etten ole ainakaan toistaiseksi maksanut toisesta maa-alueesta lainkaan kiinteistöveroja. Enkä ole kyllä sitä toista maa-aluetta koskevia maksulappujakaan ikinä saanut, jolla olisin voinut ne kiinteistöverot maksaa. Onneksi en myöskään ole mikään tapanimäkinen, jonka kohdalla tällainen verojen laiminlyönti olisi varmastikin ollut ykkös-uutinen koko Suomi-tasolla.

264 vastausta artikkeliin ”Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

  1. Hello my loved one! I wish to say that this article is awesome, nice written and come with almost all significant infos. I would like to peer extra posts like this.

  2. Adrenal glandsEmail this page to a friendShare on facebookShare on twitterBookmark SharePrinterfriendly version Adrenal glands are triangleshaped glands located on top of the kidneys.Consider two pretreatment blood cultures from different sites.g. [url=http://fasted-medrx.com]order levitra on line[/url] Ability to penetrate different substances to varying degrees.Specific Heat for Some Substances Substance Specific heat calg C Water IceWellcome Library London cl cr.Butler.If the person falls flat on hisher heels the area of impact may be about cmHowever avoid scrubbing or repeated skin washing. [url=http://buyisotretinoin-fast.com]cipa canadian pharmacy accutane[/url] Transcriptional repression by the methylCpG binding protein MeCP involves a histone deacetylase complex.Use the lowest dose possible.exocrine cells of the pancreastreatmentI made enough stem cells the third day to reach the magic number and was able to go home and wait for the hospital to call and say theyd scheduled me into their transplant schedule.The hippocampus doesnt really generate emotions but its influenced heavily by emotions. [url=http://ednorx-med.com]sildenafil espana[/url] It was declared complete in April and the information was made freely available online to the public including research scientists doctors drug companies biotechnologists life insurance companies mortgage lenders and lawyers.Serum BUN and Cr c.Jaundice [url=http://buytadalafilcheap.com]delta enterprises cialis[/url] Physical therapy may help patients maintain muscle strength and function.PMID Seftel AD Wilson SK Knapp PM Shin J Wang WC Ahuja S.Adjustable gastric banding was linked with lower mortality and complication rates however it had a higher reoperation rate and was associated with less substantial weight loss than gastric bypass.Cancer Gene Ther.Because guanylyl cyclase GC inhibitors e. [url=http://fastbestmedrx.com]viagra vs cialis vs levitra[/url] QuiCk Hit Death due to cor pulmonale Many COPD patients die of right ventricular failure sec ondary to chronic pulmonary HTN.It is the macro vascular complications that cause death in the majority of type II diabetic patients.c.BuddChiari syndrome a.

  3. I’m not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.

  4. I just want to say I am all new to blogs and absolutely enjoyed this web site. Most likely I’m planning to bookmark your website . You absolutely come with wonderful articles. With thanks for sharing with us your blog site.

  5. I have recently started a blog, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

  6. Nehmen Sie eine Replik Rolex Submariner zum Beispiel. Der ursprüngliche Artikel ist in der Regel durch 904L Edelstahl mit Saphirglas . Perish meisten Replik Artikel online verkauft werden nicht mit dieser Art work von Stahl gefertigt. Der, living area ich habe ist durch massivem Edelstahl 316 gefertigt. Realmente es ist jedoch nicht zufriedenstellend, nrrr der Glanz , Gewicht und Korrosionsbest?ndigkeit meiner Replik sind nicht schlechter als expire echten Artikel . Das macht mich dankbar mit einem relativ niedrigen Preis. Sowie Bewegungsinformationen k?nnen on the net durch deutlich Uhr Spezifikation gefunden werden. Asiatische Bewegung sowie Schweizer Uhrwerk sind pass away beliebtesten Arten in Replik-Uhren ausgestattet. Für diejenigen, pass away Replik-Uhren perfekt funktionieren , erhalten Replik-Uhren mit Schweizer Uhrwerk erwarten, ist eine Wahl , perish Sie nie bereuen.
    kaufe designer replica uhren

  7. F*ckin’ tremendous issues here. I am very happy to look your article. Thanks so much and i am having a look forward to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

  8. I simply could not leave your website prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard info a person supply to your visitors? Is gonna be again frequently to check out new posts.

  9. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too fantastic. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a tremendous site.

  10. My wife and i felt now satisfied when Louis managed to deal with his preliminary research out of the ideas he came across out of your site. It is now and again perplexing to simply always be handing out things that most people have been selling. We take into account we have got you to thank because of that. The explanations you’ve made, the straightforward blog navigation, the relationships you will make it easier to engender – it’s got all excellent, and it’s really letting our son in addition to us reckon that this subject is awesome, which is especially mandatory. Thanks for the whole thing!

  11. Its great as your other articles : D, regards for putting up. ”As experience widens, one begins to see how much upon a level all human things are.” by Joseph Farrell.

  12. But a smiling visitor here to share the love (:, btw outstanding style. ”Reading well is one of the great pleasures that solitude can afford you.” by Harold Bloom.

  13. great put up, very informative. I wonder why the other experts of this sector don’t notice this. You must continue your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!

  14. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

  15. Nuo kirjaamisasiat ovat vielä hieman hakusessa asioiden siirryttyä käräjäoikeuksilta maanmittauslaitokselle.

    Kun haimme kirjausta ja kiinnityksiä mökkitonttimme vuokraoikeuteen, viranomainen antoi meille kiinnityksen itse kiinteistöön. Olisi siinä ollut vuokranantajalla ihmettelemistä, kun olisi huomannut oman kiinteistönsä olevan kiinnitetty.

    • Ja kaikille varmaan voi sattua ihan virheitäkin. Muistui mieleen yksi puujalkavitsi, jossa asiakas soitti hautaustoimistoon ja pyysi kirjoittamaan hautakiven muistotekstien loppuun, että jos tilaa on, niin ”jälleen näkemisen toivossa”. Jolloin hautakivessa luki hautausurakoitsijan puhelimessa saadut ohjeetkin, että ”jos tilaa on, niin jälleennäkemisen toivossa”.

      Tässä kiinnitysten kanssa kävi varmaan vähän samalla tavalla, eli itsekin muistan keskustelut, joissa neuvoin että tonttilainan vakuudeksi tulee se viimeinen risteyksessä oleva tontti Laurintien varresta, Rekolantien valoristeyksessä”. Viimeisin tontti on todellakin se pieni 145 m2 vinoneliön mallinen soiro, joka pankissa varmaan huomattiin olevan lainhuutojen mukaan AsOy:n omistuksessa, mutta minä en taas itse tiennyt, että sekin (mitättömän pieni) maa-alue kuului samaan kauppaan.

      Eli kun ostaa Kiinteistöyhtiön koko osakekannan, ja KOY (myöhemmin muutettu AsOy:ksi) omistaa maata, niin näköjään kaikki yhtiön omistamat maat tulee samassa kaupassa – eikä niitä voi enää jälkeenpäin kellekään maksaa (vaikka maata löytyisi vielä lisääkin jostain), mutta jos olisi käynyt toisinpäin, että Kiinteistöyhtiöllä ei olisikaan ollut lainkaan maata, niin se olisi varmaan huomattu aika pian ja silloin kauppa olisi purettu.

Kommentointi on suljettu.