Raksakengät

Lisään nyt minäkin http://omakotikotitalomme.blogspot.fi/ -blogin ja http://emiliakarenina.blogspot.fi/ -blogin innoittamana kuvat omista raksakengistäni:

Raksakengät aidossa tilanteessa, eli tässä asennetaan aluskatteita korkean olohuoneen yläosassa. Vähän näkyy puntit raksahousuistakin, ja ainakin oikeaan lahkeeseen on sattunut osumia, en kyllä muista missä tilanteissa.

Raksakengät aidossa tilanteessa, eli tässä asennetaan aluskatteita korkean olohuoneen yläosassa. Vähän näkyy puntit raksahousuistakin, ja ainakin oikeaan lahkeeseen on sattunut osumia, en kyllä muista missä tilanteissa.

Ja tässä vielä lähikuva.

Ja tässä vielä lähikuva.

Hiukan alkaa raksaamisen jäljet jo kengissä näkyä, ainakin jos vertaan vaimon työ- ja samalla raksakenkiin jotka näkyy valkoisen hohtavina esim. tässä linkissä:

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/258955-valvontakameroita-kaivataan-paivakoteihin

Tosin vaimo käy raksalla yleensä aika harvoin – paitsi tällä viikolla vähän tiuhempaan, kun tehty sähkötöitä mm. kodinhoitohuoneessa.

Mutta takaisin omiin raksakenkiin, jotka siis ostettu Etelä-Virosta Võrun kaupungista. Hinta oli muistaakseni 19 euroa per pari. Nämä kengät ja toiset samanlaiset ovat olleet alun perin juoksukenkinä, mm. puolikas-maratoneilla. Nimenomaan kuvissa näkyvillä nykyisillä raksakengillä on juostu ehkä Suomen kuuluisin (?) tai ainakin lyhin puolikas-maraton eli HCR 2013 eli Helsinki City Run, joka juostiin 4.5.2013. (Surullisen) kuuluisan tästä puolikas-matkasta teki se, että se on tiettävästi maailman lyhin puolikas, mitä on ikinä missään virallisesti juostu? Matkan lyhyys johtui siis mittavirheestä, joka taas johtui ainakin osittain siitä, että juoksijat ohjattiin vahingossa väärälle reitille, joka oli noin 400 metriä lyhyempi kuin se reitti, jota pitkin mittamies oli kulkenut. Tässä kuva maaliin tulosta, jonka filmasin myös itse.

Mitäpä vielä?

No, jospa laitan tähän nyt vielä linkkejä muutamien muiden bloggaajien raksakengistä, jotka ovat tarttuneet tähän haasteeseen jo aiemmin:

http://omakotikotitalomme.blogspot.fi/

http://emiliakarenina.blogspot.fi/

http://talvituulikki.blogspot.fi/2013/10/rakkaat-raksakenkani-mun.html

http://risucasa.blogspot.fi/2013/09/raksakenkani-mun.html

http://anopinkainalo.talovertailu.fi/2013/10/02/kaikkensa-antaneet-raksakengat/

Ja mitä sitten seuraavaksi? Nyt kun tuli kerrottua tämä toinen harrastus, eli pitkien matkojen – etenkin puolikas-maratonien juoksut, niin pitikin tässä äsken googlata, että milloin on seuraava puolikas-maraton Vantaalla? Se muuten näyttäisi olevan ylihuomenna eli sunnuntaina.

En ole yhtään harjoitellut, mutta ehkäpä pitäisi hyvän sään sattuessa käydä kokeilemassa miten juoksu sujuu. Tavoitteena se sama mitä aina ennenkin – eli se riittää, että jos pääsee maaliin asti. Aina olen päässyt. Aikaa siihen on kulunut yleensä noin parisen tuntia tai vähän reilukin.

Tässä kohtaa voisin kuriositeettina kertoa, että joskus Vantaa-maratonilla tuli kokeiltua erilaisia asuja, mm kauluspaita + solmio herätti aika paljon ja ihan positiivista huomiota – varsinkin kun siinä solmiossa oli hupi-kuvia. Nyt tämä sama idea on käytössä mm. Midnight-Run tapahtumassa Helsingissä, jossa on erikseen eri lähtöryhmä naamioituneena juokseville.

Yhdellä toisella kertaa kävi itselleni Vantaan puolikas-maratonilla niin, että juoksin puolet matkasta työkengissä, eli toimistokäyttöön tarkoitetuilla mustilla pikkukengillä. En toki tarkoituksella näin, mutta ne oli jalassa sillloin kun saavuin lähtöpaikalle autolla, ja sitten vasta siellä huomasin, että pahus – unohtuikin lenkkikengät kotiin. Ja kun lähtöön oli aikaa enää muutama minuutti, niin pakko oli mennä lähtöviivalle ja lähteä mustilla pikkukengillä matkaan. Kännykällä soitin sitten kotiin ja vaimo toi oikeat kengät puolimatkan kohdalla radan varteen. Loppuaika oli silläkin kertaa kuitenkin omasta mielestäni ihan hyvä, eli pari tuntia ja rapiat päälle. 🙂

Ai niin, täällä lopuksi piti vielä pelin henkeen liittyen haastaa joku. No – mennään helpoimman kautta, ja kopiodaan tänne loppulauseet Valontalo -blogista:

”Heitän haasteen eteenpäin kaikille raksaajille! Haasteen säännöt menevät näin:
1. Esittele raksakenkäsi kuvin ja sanoin blogissasi.
2. Haasta mukaan kolme (tai useampia) uutta bloggaajaa. ”

296 vastausta artikkeliin ”Raksakengät

  1. I wish to show some appreciation to you for rescuing me from this dilemma. Right after surfing through the world wide web and obtaining opinions which are not pleasant, I figured my life was over. Living without the presence of approaches to the problems you have fixed as a result of your article is a crucial case, and those that could have badly affected my entire career if I had not noticed the website. Your good ability and kindness in handling almost everything was excellent. I’m not sure what I would have done if I had not come upon such a solution like this. I am able to at this point look forward to my future. Thanks for your time so much for your specialized and results-oriented help. I won’t think twice to propose your web page to anybody who should receive support on this subject matter.

  2. Enjoyed looking at this, very good stuff, appreciate it. ”I will do my best. That is all I can do. I ask for your help-and God’s.” by Lyndon B. Johnson.

  3. My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

  4. Some genuinely superb info , Sword lily I discovered this. ”Use your imagination not to scare yourself to death but to inspire yourself to life.” by Adele Brookman.

  5. It¡¦s actually a great and helpful piece of info. I¡¦m happy that you simply shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  6. What i don’t realize is in truth how you’re now not really a lot more well-liked than you might be right now. You’re so intelligent. You understand therefore considerably in the case of this matter, made me individually imagine it from a lot of varied angles. Its like women and men aren’t involved except it’s something to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs nice. At all times maintain it up!

  7. I was looking through some of your posts on this site and I think this site is real informative! Keep putting up.

  8. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

  9. I have read several just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make the sort of fantastic informative web site.

  10. Kiitos linkeistä! Ihan hyvät raksakengät ne lenkkaritkin on. Meillä on turvakengät pysyneet hyvin säilöttynä muovipussissa koko raksan ajan. Pitää kaivaa esille, jos tilanne näyttää uhkaavalta.

  11. Hei nyt järki käteen, mies rakentaa puolen miljoonan taloa ja miettii vieläkö ehtisi ostaa turvakengät. Itsesi lisäksi olet työmaalla vastuussa työllistämiesi henkilöiden työturvallisuudesta. Hiukan huolestuttaa, jos asenteesi on se mikä edellisestä kommentistasi huokuu.

    • Työmaalta löytyy kyllä turvaliivit/huomioliivit, turvavaljaat, kypärät, lakisääteisistä vakuutuksista kertovat nähtävillä pidettävät laput, suojalasit, kuulosuojaimet, hengityssuojaimet, veronumerot ysm. Turvakengät kuitenkin puuttuu. Ehkä ne ehtisi vielä ennen laminaatin asentamista hankkimaan, mutta kiipeilekenkinä normaalit lenkkitossut on ainakin itselläni paremmat ja mukavammat kuin kovakärkiset jalkineet, joilla ei saa ”tuntumaa” mihinkään.

      Eli työturvallisuusasiat pitäisi olla aika hyvällä mallilla, jos vaikka joku tarkastaja sattuisi tulemaan.

  12. Itse en kyllä olisi hetkeäkään raksalla ilman turvakenkiä. Helpottaakin niin pirusti kun ei tarvitse varoa pätkääkään jalkoja ja painavan taakan voi laskea kärjelle eikä maahan. Lisäksi tietysti suoja kaikennäköiselle terävälle yms samalla. Eikä maksa montaa kymppiä ede.

    • Pitää miettiä. Vielä olisi aikaa ostaa kyllä, kun rakentamista vielä jatkuu. Muissa linkeissä/blogeissa näyttää myös tavalliset lenkkarit aika yleisiltä varusteilta. Normaalit lenkkarit ovat kyllä ketterämpiä kiivetessä (saa paremmin tuntumaa kuin kovakärkisillä kengillä, tiedä sitten jos tämän sortin kiipeily on järkevää muutenkaan).

      Ei ollut kyllä turvakenkiä metsätöissäkään, enkä ole edes ajatellut ostaa. Sen verran osaan nyt katsoa, etten omaa jalkaani sahaa. Yhden kerran on kuitenkin metsätöissä vahinko käynyt per 20 vuoden aikana. Silloin silpoutui ylähuuli, mutta onneksi oli niin taitava kirurgi, ettei siinä enää mitään näy. Se vahinko sattui puron rannassa, jossa oli majavan kaatamia runkoja. Ajatuksena oli kaataa loputkin, mutta ei käynyt mielessä miten vaarallista se olikaan, eli puolen metrin korkeudelta majavan katkaisemat ja vähän tyveen kiinni jätetyt rungot toimivat jousena, jolloin siihen päälle kaadettava runko hyppää pahasti, ja sitä ei olisi saanut jäädä tyven viereen katseella seuraamaan. Väistämään olisi kerinnyt hyvin, jos olisi vaan ajoissa poistunut takavasemmalle, mutta eipä tullut mieleen. Hyvää tuuria oli kuitenkin aikalailla, koska jos iso runko pääsee lyömään päähän asti, niin yleensä siinä lähtee henki eikä pelkkä ylähuuli.

Kommentointi on suljettu.